Annaluz

Toen mijn zoontje anderhalf was, werd ik single moeder. De jaren na de scheiding waren pittige jaren. Ons leven stond op zijn kop. Mijn zoontje wilde ik niet belasten met mijn gevoelens. Op een dag kreeg ik een inzicht: ‘Moederschap gaat over beschikbaar zijn.’ Als ik er met mijn volle aandacht was voor hem en mezelf, ging het goed met mijn zoon. Zodra ik druk in mijn hoofd was, werd mijn zoon ook vervelend of hangerig. Dat fascineerde me. Tegelijkertijd wist ik niet altijd hoe ik beschikbaar kon zijn. Mijn kop zat vol met zorgen waar ik niet mee overweg kon.

Zelfcompassie
Ik besloot er alles aan te doen om me sterker en meer beschikbaar te voelen. Op persoonlijk vlak maakte ik grote sprongen. De grootste ontdekking in mijn groeiproces was zelfcompassie. Ik kon op een liefdevolle manier voor mezelf zorgen, waardoor ik me niet afhankelijk voelde van een ander. Het lukte me om mezelf te geven wat ik nodig had. Mijn zoon had er veel baat bij dat ik beter voor mezelf ging zorgen. Niet alleen nam ik meer rust, maar ik was ook een stuk milder naar mezelf. De kritische stem werd minder en ik ging achter mezelf staan. Ik accepteerde mezelf en het leven zoals het was.

Mijn zoon waardeerde de authenticiteit die ik gaandeweg steeds meer durfde te tonen. Het doet hem goed. Ik voel een enorme drijfveer om dit aan andere moeders te leren. Mijn begeleiding is gericht op transformatie. Geen pleisters, maniertjes of trucjes, maar een verandering van binnenuit waar je de rest van je leven op kunt voortbouwen. Je zult begrijpen dat ik beschikbaar zijn voor mijn klanten ontzettend belangrijk vind. Dat merken mijn klanten doordat ze een enorme acceptatie en zelfs liefde kunnen voelen voor hun eigen gevoelens als ze met mij in gesprek zijn. Ze voelen zich gezien en gehoord.

Vertrouwen
Er zijn zoveel momenten geweest dat ik geen oplossing meer zag. Die tijden zijn voorbij. Ik heb een groot vertrouwen dat er altijd groeikansen zijn, voor iedereen, in elke situatie. Ik ben er graag voor moeders die de uitweg zelf even niet (meer) kunnen vinden.