Algemeen

Luister jij naar de stem van je lichaam

Kom op! Nog even dit, nog even dat! Het moet af! Oei, wat vermoeiend zo’n strenge stem in je hoofd. Toch is het geen onbekend verschijnsel voor veel drukke single moeders. Wat doet dat doorzetten eigenlijk met je lijf en je welzijn? Kun je de stem van je lichaam nog wel horen?

Jarenlang voer ik op de kracht van mijn doorzettingsvermogen. Het was een puzzel om alles gedaan te krijgen. Tijdsgebrek en overbelasting lagen voortdurend op de loer. Hoe moeier ik was, hoe strenger ik voor mezelf werd. Ik zag geen andere uitweg en zette alle kracht in die ik had. Tenminste dat dacht ik…..!

Zachte kracht
Totdat ontdekte ik dat er een veel sterkere kracht in mij huisde. Een kracht die meer te bieden had dan de harde, strenge kracht die de behoeften van mijn lichaam compleet negeerde. Ik kwam in aanraking met mijn zachte kracht. Mijn lichaam had me zo veel aanwijzingen gegeven om rust te nemen. Mijn eigenwijze hoofd had niet geluisterd. Mijn energievoorraad was op. Het leek een ramp. Niets bleek minder waar. Ik ontdekte een liefdevollere, zachtere kracht in mezelf.

Wijsheid
Ik nam tijd om bewust te ademen, stil te zitten, te wandelen. Ineens kwam er een andere stem in me naar boven. Mijn innerlijke wijsheid begon zich in mijn leven te mengen. Die innerlijke stem, mijn intuïtie vertelde me via mijn lichaam wat ik nodig had. Ik ontdekte wijsheid, rust, vertrouwen en mijn passies. De stem vertelde me hoe waardevol mijn wensen zijn. Dat ik ze serieus mag nemen. Het gekke is dat ik nu net zoveel gedaan krijg. Ik zwem niet meer tegen de bierkaai in. Ik volg mijn flow en doe de dingen op het goede moment. Meer moeiteloos.

Herkennen welke stem spreekt
Hoe kun je die harde en zachte kracht nu in jezelf herkennen? De harde kracht spreekt in beperkingen. ‘Nee, er is geen tijd!’, ‘Je moet het nú doen’, ‘Rusten is zonde van je tijd’, ‘Je staat er alleen voor’, ‘Let op dat je het niet verknalt’. Het is een dwingende stem waar weinig liefde of zorg uit spreekt.

Liefdevolle aanwijzingen
De stem van de zachte kracht biedt ondersteuning. Het voelt voor mij als een vrouwenstem. Mijn zoon heeft wel eens gezegd: “Intuïtie is de stem van je hartje”. Hoe mooi is dat?! Zo voelt het voor mij ook. Je hart is liefdevol en zorgzaam. Zij zegt dingen als: ‘Neem maar even de tijd’, ‘Ik zie dat je de dingen vanuit goede intenties doet’, ‘Het geeft niet dat het niet lukt, je doet wat je kunt’. Ze geeft ook liefdevolle, duidelijke aanwijzingen. Ze vertelt je via je lichaam wat je nodig hebt om het vol te houden. Ze geeft je goede ideeën en waardevolle ingevingen. Gun jij jezelf de kans om hiernaar te luisteren?

Ben je (te) hard voor jezelf? Je kunt leren om milder te worden waardoor het leven makkelijker vol te houden is. Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek via 06-51708236 of info@mamaluz.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *