Algemeen

Ik sta voor mij klaar

Er waren zeker tijden dat het niet zo goed met me ging. In die tijd miste ik iemand die met me meedacht. Iemand die me bemoedigend toesprak. Iemand die een kopje thee voor me zette en zei: “Ga maar even zitten, heel even kan best”. Eindelijk heb ik zo iemand gevonden. Iemand die altijd voor me klaarstaat. Wil je weten wie het is? Ikzelf!

Iemand heeft ooit tegen me gezegd: “De enige die voor jou kan zorgen, ben je zelf”. Het kwartje viel niet direct, maar ik heb de uitspraak altijd onthouden. Natuurlijk is het heerlijk om verzorgd te worden door een ander. Alleen zelf kun je het ook heel goed. Hoe meer ik erover nadenk, hoe logischer ik het vind dat iemand goed voor zichzelf zorgt. Toch is het niet vanzelfsprekend.

Remmen
Stel je voor dat je altijd afhankelijk bent van iemand die zegt dat je te hard werkt, of te veel doet? Veel mensen doen dat wel en wachten tot een ander tegen ze zegt dat het tijd is om rustiger aan te doen. Gek eigenlijk, want jij bent de enige die jezelf toestemming kunt geven om even rustig aan te doen. Alleen JIJ kunt op de rem trappen van de auto waarin je zit.

Frisse energie
Het gaat allemaal over het jezelf TOESTAAN. Sta jij jezelf toe om te rusten? Om iets te doen wat je ongelooflijk voedt? Iets wat er voor zorgt dat je weer met frisse energie de dag door kan komen? De neiging van moeders is om te denken dat ze zichzelf aan de kant moeten zetten voor hun kinderen. Maar ja, wat hebben je kinderen aan jou als jij jezelf vergeet? Hoe je ook je best doet, je wordt er uiteindelijk geen leukere moeder van.

Prachtig voorbeeld
Je doet jezelf en je kind een groot plezier als je ontzettend goed voor jezelf zorgt. Welk kind wordt niet blij van een vrolijke, energieke moeder die laat zien wat belangrijk voor haar is? Je geeft een prachtig voorbeeld door jezelf serieus te nemen, door lief voor jezelf te zijn en door tijd te besteden aan je passies. Want bedenk dit; een kind doet zijn moeder na. Geef jij een inspirerend voorbeeld?

Is het lastig voor je om aan jezelf te denken en goed voor jezelf te zorgen? Vind je dat je het niet waard bent? Ik kan je begeleiden hier andere keuzes in te maken. Neem gerust contact voor een vrijblijvende kennismaking via 06-51708236 of info@mamaluz.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *