Algemeen

Nieuws – Heel jezelf met Mamaluz

Het gepubliceerde artikel:

RHENEN – Als je als moeder niet zo lekker in je vel zit, voelen kinderen dat aan. Ze kunnen stiller of juist heel druk worden. Mamaluz ondersteunt moeders. “Ik coach moeders waar het even niet zo goed mee gaat, zodat ze hun moederrol weer op een ontspannen manier kunnen vervullen. Kinderen hebben er namelijk last van als het met mama niet goed gaat”, legt Annaluz Uittenbroek uit.

“Soms zit je niet lekker in je vel en loopt het niet lekker met de kinderen. Je kind trekt zich terug of er is juist veel strijd. Herkenbaar voor veel moeders en soms kun je hier erg mee zitten. Kinderen laten met hun gedrag zien hoe het met hun ouders gaat. Spiegelen noemen we dat. Het kan best confronterend zijn om in die spiegel te kijken, maar eigenlijk reiken kinderen je de kans aan om wat niet werkt anders te gaan doen! Ik help met in mijn coachingspraktijk Mamaluz moeders met het verwerken van gevoelens die nog dwarszitten.”

Annaluz weet uit eigen ervaring dat het niet makkelijk is om die onder ogen te komen, maar ze weet ook dat de beloning groot is als het lukt. “Je bent weer gelukkiger en dat straalt af op je gezin. Kinderen voelen zich heel erg verantwoordelijk voor hun ouders. En ze voelen alles haarfijn aan. Dat is dus belastend voor ze. Als een moeder zichzelf laat helpen, slaat ze twee vliegen in een klap.”

Losmaken
Annaluz startte twee jaar geleden na haar eigen zoektocht met het helpen van andere moeders. Ze heeft Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gestudeerd en zich bekwaamd in traumacoaching, wandelcoaching en lichaamswerk. “Eén van de oefeningen die ik moeders leer, is te kijken naar het gedrag van haar kinderen. Want waar je zelf mee zit, dat projecteer je vaak op je kinderen. Dat is geen kwade wil, maar zo werkt ons brein nu eenmaal. Ik werk met een makkelijke en verfrissende methode. Na een paar sessies heb je die onder de knie en kan je het makkelijk zelf toepassen om te ontdekken wat je kind je vertelt met zijn gedrag.” Annaluz werkt verder met simpele bewegingsoefeningen. “Alleen praten werkt niet omdat weggestopte emoties in je lijf opgeslagen liggen. Ze kunnen je leven ‘regeren’. Maar bij mij mag je best boos of verdrietig zijn. Dat werkt juist ontzettend bevrijdend en geeft meer levensvreugde.”

Zelfcompassie
Annaluz ziet in haar praktijk vaak dat moeders een drempel over moeten om tijd voor zichzelf te maken. Ze willen altijd klaarstaan voor hun kinderen. “Gaandeweg het coachingstraject ontdekken ze dat het op het hele gezin afstraalt als zij gelukkiger is. Kinderen kunnen hierdoor meer zichzelf zijn. Om die reden leer ik moeders ook zelfcompassie-oefeningen. Dat zijn oefeningen die ervoor zorgen dat je meer zelfliefde en –respect krijgt. Door dit te leren geven moeders hun kinderen een heel mooi voorbeeld en een prachtige levensles.” Bij Mamaluz is het mogelijk om wandelcoaching in het bos te doen, of gewoon in de praktijkruimte. Voor moeders die erg druk zijn, biedt Annaluz tevens sessies aan via Skype. Wil je eens praten over wat niet lekker zit? Bel dan gerust met: 06-51708236 om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Of kijk op haar site: www.mamaluz.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *