Algemeen

Mijn scheiding als vermomde zegen

Ik vond het verschrikkelijk om te scheiden. Zo vaak hoorde ik erover, maar ik had me nooit gerealiseerd wat het allemaal teweeg zou brengen. Wat een impact heeft het in een mensenleven en vooral in een kinderleven. Toch zie ik het nu voor mijzelf als een waardevolle levensles. Ik had het niet willen missen. Uh, achteraf gezien dan;)

Toen ik ging scheiden hoorde ik twee hele verschillende stemmen in mezelf. De een zei: ‘Dit is verschrikkelijk!’, ‘Dit had nooit mogen gebeuren!’ Even leek het ’t einde van mijn wereld. Op sommige momenten hoorde ik ook een andere stem in mijn achterhoofd of onderbuik. Het leek een diepere stem die me vertelde dat het precies goed was zoals het was. ‘Het is pijnlijk, maar het is nodig’. Waarom precies? Dat wist ik op dat moment nog niet.

Roerig
Vele roerige jaren volgde. Elke week kreeg ik weer een nieuwe uitdaging voor mijn kiezen. De eerste keer mijn zoontje uitzwaaien toen hij naar zijn vader ging, het vinden van een nieuwe manier van communiceren met mijn ex, alleen het inkomen verdienen, het aan huis gebonden zijn geïsoleerd van mijn vriendinnen, de eenzaamheid, het alleen beslissen. PFFF.

Diamanten
Nu heb ik één groot geluk; ik ben ontzettend leergierig! Haal overal het beste uit. De slachtofferrol vind ik helemaal niet lekker zitten. Ik wil leren van de moeilijke dingen in mijn leven. Wat bleek: onder de modder die de scheiding deed opwoelen, lagen diamanten verscholen. Er kwam een nieuwe kracht in me naar boven. Een kracht die ik eerder niet echt nodig had gehad. Ik kon veel meer dan ik dacht!

Magisch woord
Als ik terugkijk, zijn de moeilijkste momenten, de momenten van verzet geweest. Soms wilde ik echt, maar dan ook écht, heel graag dat het anders was gelopen. Daar focuste ik me dan helemaal op: ‘Ik wil dit niet!’ Gek eigenlijk, want ondertussen zijn de dingen gewoon zoals ze zijn. Je kunt niets veranderen door het anders te WILLEN. De momenten waarop ik mijn verlies nam en mijn verdriet voelde, hielpen me om dingen los te laten. Loslaten is zo’n geijkt woordje. Maar voor mij is het een magisch woord. Als je iets loslaat, komt er ruimte voor iets nieuws. Iets waar je zelf nog niet eerder aan gedacht hebt. Nieuwe mogelijkheden, een nieuw perspectief, nieuwe vriendschappen, ga zo maar door met de verrassende wendingen. Mijn scheiding is een vermomde zegen gebleken.

Heb je een scheiding meegemaakt en zit je nog middenin het (verwerkings)proces? Wil je hier graag krachtiger uitkomen en weer gaan staan voor jezelf? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking via 06-51708236 of info@mamaluz.nl.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *