Algemeen

‘The next level’ in je leven

In computerspelletjes zijn de uitdagingen oneindig. Als speler doorsta je beproevingen en hiermee ontgrendel je nieuwe superpowers. De games zien er vaak verre van realistisch uit. Toch is er een overlap met het echte leven. Hoe meer uitdagingen je in het leven op een goede manier doorstaat, heelt en verwerkt, hoe meer kwaliteiten en levensvreugde je kunt ‘unlocken’ in jezelf.

Het leven daagt ons altijd uit. Het is aan jou of je meegaat in die uitdaging of dat je blijft zitten waar je zit. Binnen je comfortzone is niet veel groei te beleven. Het is er veilig, je weet hoe dingen gaan en wat je moet doen. Niet echt de ideale situatie is om verborgen kwaliteiten, wensen, verlangens bloot te leggen.

Nieuwe kwaliteit ontdekt
Ik herinner me een reis naar Vietnam waarin ik me getergd voelde door de riksja-chauffeurs. Ze stalkte me uren om me maar in hun fietstaxi te krijgen en wat geld te verdienen. In die tijd zou ik van mezelf gezegd hebben dat ik niet erg assertief was. En zeker niet onbeleefd of zelfs onbeschoft. Deze indringende ervaring op reis ‘unlockte’ een nieuwe kwaliteit in mij. Ik ontdekte hoe ongelooflijk duidelijk en bot ik kon zijn om deze opdringerige mannen van me af te schudden. Blijkbaar was ik meer dan wie ik dacht.

Openbaring
Zo ging dat ook in mijn proces voor persoonlijke groei. Emoties die ik niet graag voelde, verstopte ik. Ik moest vaak over een drempel om die gevoelens toe te laten. Het voelde ongemakkelijk en kwetsbaar. Er was schaamte en ook onzekerheid of het niet raar was. Ongemak alom. Maar op een dag ontdekte ik de keerzijde van deze medaille. Het was een openbaring om te ontdekken dat nieuwe kansen, mogelijkheden, eigenschappen zich aandiende, juist door het aangaan van moeilijke dingen. De wereld en mijn leven ging anders aanvoelen. Er gebeurde mooie dingen die ik niet had kunnen bedenken.

Beloning
Ik bedacht de metafoor: ‘In elke modderpoel liggen diamanten verscholen’ Net als de prachtige waterlelie die groeit in de blubber en lange tijd niet zichtbaar is. Vanuit de modder komt de prachtigste bloem tevoorschijn. Transformatie noem ik dat in het geval van persoonlijke ontwikkeling. Er is een ongekende hoeveelheid NEXT LEVELS in je leven denkbaar. Stap jij uit je comfortzone en duik je in de modder op zoek naar de schatten die het leven voor jou in petto heeft? Het vraagt moed, maar de beloning is groter dan je voor mogelijk houdt.

Zit je in je leven op een dood spoor en weet je niet hoe je er alleen uit kunt komen? Bel gerust 06-51708236 of stuur een e-mail naar info@mamaluz.nl voor een vrijblijvende kennismaking.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *